Consortium

Het consortium achter het EPIC-project bestaat uit zes partners: advocatenkantoor AContrario, opleidingsinstituut Arteveldehogeschool, nieuwsmedium BRUZZ, videoproductiehuis EMG, softwareontwikkelaar Tinkerlist en mediagroep Roularta Media Groep. Deze zes partners werken samen het EPIC platform – een news room computer system (NRCS) – te ontwikkelen en implementeren.

AContrario

AContrario is een advocatenkantoor uit Gent. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in juridisch advies met betrekking tot onder andere information technology (IT), intellectual property (IP), data protection en data security. Meer informatie over het advocatenkantoor vind je op de website van AContrario.

Arteveldehogeschool

Arteveldehogeschool is een hogeschool uit Gent dat onder meer bacheloropleidingen en postgraduaten aanbiedt. Het expertisenetwerk Communicatie, Media en Design, waartoe de opleidingen Communicatiemanagement, Journalistiek en Grafische en Digitale Media behoren, is betrokken bij het EPIC-project. Meer informatie over de hogeschool vind je op de website van Arteveldehogeschool.

BRUZZ

Sinds 20 april 2016 is BRUZZ het mediamerk van de vzw Vlaams-Brusselse Media. BRUZZ vind je terug online, op radio, op tv en in print als dé referentie voor Brussel. BRUZZ is de opvolger van Agenda Magazine, Brussel Deze Week, brusselnieuws.be, FM Brussel en tvbrussel. Meer informatie over het mediamerk vind je op de website van BRUZZ.

EMG

EMG Belgium levert (inter)nationaal diensten voor televisie- en mediaproducties. Het bedrijf faciliteert de productie van content met de nieuwste technologie en met bevlogen servicegerichte vakmensen. EMG heeft 40 jaar ervaring in de sector en is actief in 10 landen. Meer informatie over het bedrijf vind je op de website van EMG.

Tinkerlist

Tinkerlist is een softwareontwikkelaar die een cloud-based platform ontwikkeld heeft. Dit platform helpt productieteams om talkshows, gameshows, live shows, online nieuws, etc. te maken. Het platform helpt onder meer bij het genereren van ideeën, het schrijven van een script, het bijhouden van een rundown, … Meer informatie over Tinkerlist vind je op de website van het bedrijf.

Roularta Media Groep

Roularta Media Group (RMG) is opgericht in 1954 en is een beursgenoteerde multimediagroep met ruim 1.500 medewerkers. In België is Roularta Media Groep marktleider op het vlak van magazinemerken in het Nederlands en in het Frans. Het bedrijf is uitgever van onder meer Knack, Trends, Libelle, Flair, Data News en de Artsenkrant. Daarnaast heeft Roularta Media Groep ook de Belgische nieuws-en businesszender Kanaal Z in handen. Meer informatie over het bedrijf vind je op de website.